تست آموزشی
انواع تست نظر نوع سوال، زمان پاسخ دهی، هدف از آن سوال و بازه زمانی که آن تست زده می شود به سه دسته تقسیم می شوند. تست های آموزشی، سنجشی و پوششی.
در اینجا به صورت کامل به این مسئله می پردازیم که تست آموزشی چیست و نحوه استفاده درست از آن را خواهیم آموخت.
تست آموزشی چیست؟
از این جهت که جزئی از فرایند آموزش محسوب می شود، هدف از آن، یادگیری فرد است نه سنجیدن یا مرور کردن و رفع اشکال.
سطح سختی تست های آموزشی؟
این تست ها می توانند از نظر پیچیدگی با سطح سوالات کنکور هم خوان نباشد. بلکه برای تکمیل فرایند آموزش ما به کار بروند. یعنی سخت تر از سوال کنکور اما به صورت تک نکته یا تک مبحث باشد و صرفا برای تمیل یادگیری آن نکته یا مبحث به کار برود.
هدف از تست آموزشی چیست؟
تست های آموزشی در یک مبحث را می توان جزئی از فرایند درس نامه خوانی به حساب آورد. پس این تست ها را در باکس های مطالعاتی خود قرار بدهید.
زمان حل این تست ها هم جزئی از زمان اختصاص داده شده برای مطالعه آن درس محسوب می شود.
از تست های آموزشی درصد گیری کنیم؟
از تست های آموزشی نباید درصد گیری انجام شود. گرچه اگر دانش آموزی در حل این سوالات مشکلات زیادی داشته باشد یعنی آن مبحث را به خوبی یادنگرفته و باید مشکلاتش را همان موقع بفهمد و اصلاح کند. اما درصد گیری و سنجش از این تست ها درست نیست.
زمان حل هر تست آموزشی؟
زمان حل این نوع تست ها به هیچ وجه کوتاه نیست. به اشتباه بعضی مشاورین می گویند اصلا در این نوع تست ها زمان مهم نیست اما درست تر این است که زمان حل این نوع سوالات با توجه به مبحث و سختی سوالات بیشتر از سایر تست هاست. قطعا قرار نیست دانش آموزی یک ساعت زمان برای حل یک تست بگذارد. زمان استاندارد این تست ها همان طور که گفته شد جزئی از بازه مطالعه است. یعنی با توجه به سختی آن مبحث و سطح پایه ای فرد در آن، باید تعداد تست و زمان مطالعه را مشخص کرد. اما زمان حل هر سوال نهایتا تا 5 دقیقه نباید بیشتر باشد.
کدام پارت از برنامه تست آموزشی بزنیم؟
قطعا بلافاصله بعد از مطالعه یک نکته یا یک مبحث!
یعنی لازم نیست چند مبحث مطالعه شود و بعد تست زده شود. نیازی به استراحت بین مطالعه و این نوع تست ها هم نیست. بلکه بلافاصله بعد از فرایند آموزش به صورت مبحث به مبحث باید باشد. از هر تیپ سوال در هر مبحث باید حداقل 1 تست آموزشی حل کنید. بهتر است سطح این سوالات بالاتر از کنکور باشد.
تیپ های مختلف سوال، از یک مبحث بهتر است در همان موقع آموزش و درسنامه خوانی حل شوند.
آخرین گام عملی
توجه کنید که نیازی نیست این سوالات را در بازه های مرور مجددا حل کنید چراکه تست های پوششی در آن زمان کاربردی تر هستند.
همچنین اصراری بر ترکیب مباحث در تست های آموزشی نداشته باشید چراکه سوالات سنجشی و آزمون ها برای کسب این مهارت بیشتر به کار شما می آیند.
اگر شما به صورت حرفه ای و تخصصی درس بخوانید می توانید با همان تلاش گذشته تان نتایج بسیار متفاوتی کسب کنید و به نوعی کیفیت مطالعه تان را بالا ببرید.