زمان نقصانی

تکنیک زمان های نقصانی:

در روش تست زنی زمان نقصانی، هر فرد می بایست پیش از آزمون، در هر درسی نقاط ضعف و قوت خود را مشخص کند. با توجه به این نقاط ضعف و قوت، زمان لازم برای پاسخ گویی به سوالات ساده هر درس را مشخص کند. اختلاف این دو عدد در واقع زمانی است که برای شما در نهایت در جلسه آزمون سیو می شود. به این زمان های ذخیره شده، زمان نقصانی گفته می شود.

توجه:

این مقدار زمان به هیچ وجه، مقدار ثابتی نیست. مثلا قرار نیست همه افراد لزوما از درس ریاضی 15 دقیقه و یا از زیست شناسی 10 دقیقه زمان را سیو کنند.

استفاده از تکنیک زمان های نقصانی:

پس هر درس را در زمانی که از قبل مشخص کرده اید پاسخ می دهید. بین این مقدار این زمان و زمان استاندارد آزمون برای هر درس یک تفاوتی وجود دارد. این همان زمان نقصانی شما در آن درس است.

شما در این زمان اولیه، در ابتدا به تمامی سوالات ساده پاسخ می دهید. سپس نوبت به استفاده از زمان نقصانی می رسد. این زمان را به سوالاتی که بلد هستید اما در اولویت اول پاسخ دهی شما نبوده اند اختصاص دهید.

سعی کنید زمان نقصانی هر درس را صرفا به خود آن درس یا دروسی که در جلسه کنکور در یک دفترچه هستند اختصاص دهید. به عبارتی باید گفت زمان نقصانی دروس یک دفترچه، مکمل هم هستند.

همچنین بخوانید :  نحوه مطالعه برای کنکور اردیبهشت ماه

چگونه زمان نقصانی را مشخص کنیم؟

در تحلیل های آزمون، دانش آموز باید به این نتیجه برسد که حدودا در هر آزمون و در هر درس چقدر زمان برای حل کردن سوالات ساده نیاز دارد. این همان مقدار زمانی است که در ابتدای آزمون، باید برای پاسخگویی به تست های ساده یک درس اختصاص دهید.

بعضا دانش آموزها مقاومت می کنند که نه !!!! فلان سوال ها هم برای من ساده بوده ولی بی دقتی کردم. اتفاقا سختی آن سوال در همین بی دقتی ها است. پس آن سوال جزء سوالات دسته ساده نیستند.

باقی زمان موجود در آزمون برای آن درس باید سیو شود.

روش زمان نقصانی به چه دردی می خورد؟

زمان های نقصانی این خوبی را دارد که شما به همه سوالات ساده آزمون پاسخ داده اید. این مسئله مخصوصا برای افرادی که تراز پایینی در آزمون ها دارند به کار می آید. چرا که آن ها با پاسخ دادن به همین سوالات ساده می توانند حداقل 25 درصد از نمره هر درس را کسب کنند.

2 اشتباه رایج:

بسیاری از دانش آموزان در جلسه آزمون و کنکور سوال ساده را سوالی می دانند که می توانند به آن جواب بدهند. اما در واقع این کافی نیست. سوالات ساده آزمون، سوال هایی هستند که علاوه بر اینکه می توانید به آن ها پاسخ درست بدهید، باید در کمترین زمان ممکن هم این کار را بکنید. زمان های نقصانی در نهایت نابود نمی شود بلکه در انتهای آزمون به همین سوالاتی که بلد هستید اما زمان بر هستند اختصاص پیدا می کنند. در حالی که اگر از ابتدا این سوالات را حل کنید ممکن است زمان حل کردن 2 سوال ساده را از شما بگیرد و این یعنی از دست دادن نمره 1 سوال.

همچنین بخوانید :  روش های تست زنی

مشکل دیگر پاسخ به سوالاتی است که به درستی جواب تان شک دارید اما در جلسه آزمون تا بخشی از آن را حل کرده اید. معمولا در سر جلسه آزمون، همه ما این وسواس را داریم که وقتی سوالی را حل می کنیم اما بین 2 گزینه شک داریم به خودمان می گوییم حالا که بین 2 گزینه شک دارم یکبار دیگر سوال را حل کنم که به جواب قطعی برسم و یا اینکه به صورت شانسی یک گزینه را انتخاب می کنیم. هر دوی این کارها غلط است.

همه ما باور داریم که جلویی ضرر را از هر کجا که بگیری منفعت است. این مصداق بارز همین کار است. پس اگر با چنین شرایطی مواجه شدید بدون تعلل از سوال رد شوید چرا که در زمان نقصانی قرار است دقیقا همین سوالات را یکبار دیگر حل کنیم.

روش های دیگر برای مدیریت زمان آزمون:

روش های تست زنی دیگری نیز برای مدیریت زمان آزمون وجود دارد. از جمله روش های ضربدر منها، چند از ده، بازگشت به عقب و روش ویژه رتبه برترهای ورتا یعنی روش ورتازمون که می توانید با کلیک روی هر کدام به صورت کامل مهارت های آزمون را در خودتان تقویت کنید.