تکنیک ضربدر دایره

تکنیک ضربدر دایره

تکنیک های تست زنی در واقع برای به دست آوردن بهترین نتیجه در زمان محدود آزمون است. روش ضربدر دایره یا تکنیک ضربدر منها، رایج ترین و ساده ترین تکنیک برای این امر است.

تا به حال برای شما هم اتفاق افتاده که پس از پایان آزمون به خودتان بگویید اگر زمان بیشتری داشتم حتما نتیجه بهتری کسب میکردم؟

این یعنی شما از زمان موجودتان در جلسه آزمون به درستی استفاده نکرده اید.

تکنیک های تست زنی یا روش های مدیریت آزمون قرار نیست سرعت محاسبات شما را بالا ببرد. بلکه قرار است با توجه به زمان محدودی که سر جلسه آزمون در اختیار دارید بهترین نتیجه ممکن را برای شما بسازد.

برای استفاده از روش تست زنی به سبک ضربدر منها، لازم است فرد بتواند سوالات سخت و آسان را از هم تشخیص بدهد.

سختی و آسانی سوالات متناسب با خود فرد است. یعنی ممکن است یک سوال برای شما بسیار ساده باشد اما دوست کنکوری شما همان سوال را سخت ترین سوال آزمون بداند.

علاوه بر این شما نباید پس از حل کردن سوال، سختی یا آسانی آن را بفهمید. بلکه صرفا با دیدن صورت مسئله باید متوجه این امر شوید که این سوال برای شما ساده یا سخت است و در چه مدت زمانی می توانید به آن پاسخ دهید.

همچنین بخوانید :  روش مطالعه فیزیک

این مسئله یعنی شما باید تسلط خوبی بر انواع تیپ تست در هر مبحث داشته باشید.

بر این اساس 3 سطح سوال داریم:

1. بلدیم و در زمان کمی می توانیم آن را حل کنیم.

این سوالات باید همان اول حل شوند. یعنی نیازی به علامت گذاری و رد شدن از سوال نیست. احتمالا شما از این تیپ تست قبلا بارها و بارها تمرین کرده اید. پس تسلط خوبی بر آن دارید. شما نیازی به علامت گذاری از تکنیک ضربدر منها در این تیپ سوالات ندارید.

2. بلدیم اما حل آن برای ما خیلی زمان بر است.

در تکنیک ضربدر دایره ابتدا، این دسته سوالات را با علامت دایره به دور شماره سوال یا علامت منها در کنار شماره سوال مشخص می کنیم. ابتدا از جواب دادن به این سوال ها گذر می کنیم و پس از تمام شدن همه سوالات سطح 1 به سراغ شان خواهیم رفت. احتمالا از این تیپ سوالات شما قبلا در تمرین های تان دیده اید اما هنوز تسلط کافی برای حل کردن سریع آن را ندارید.

3. سوال سخت است.

یعنی تیپ مشابه آن سوال را هرگز ندیده ایم یا آن تیپ سوال را کلا بلد نیستیم.

روی شماره این سوالات ضربدر بزرگی بزنید و تحت هیچ شرایطی به سراغ شان نروید. این سوالات را در تحلیل آزمون به سوالات سطح 1 یا 2 تبدیل کنید. بسیاری از دانش آموزان اصرار دارند که همه سوالات را در جلسه آزمون حل کنند. در حالی که قرار نیست شما به همه سوالات پاسخ دهید.

قطعا رقبای شما هم همین شرایط را دارند و هرکس ممکن است تعدادی از سوالات را نتواند پاسخ دهد یا به اشتباه پاسخ دهد.

همچنین بخوانید :  زمان نقصانی

در استفاده از روش ضربدر دایره حتما به نکات زیر توجه کنید:

  • باید تسلط کافی به انواع تیپ تست ها را داشته باشید.
  • سرعت حل سوالات شما قرار نیست در جلسه آزمون بالا برود بلکه در تمرین ها و تست هایی که قبلا حل کرده اید باید افزایش یابد.
  • بسیاری از افراد به اشتباه فکر می کنند روش ضربدر دایره یا ضربدر منها تسلط یا سرعت آن ها را بالا می برد. اما این تصور کاملا غلط است.
  • اصرار بر حل کردن سوالاتی که تا به حال آن را ندیده اید در جلسه آزمون غلط است. این مسئله صرفا تعداد غلط های شما در آزمون را بالا می برد. اگر با دیدن کارنامه آزمون تان همواره تعداد غلط های زیادی دارید بدانید شما از این دسته افراد هستید و تا دیر نشده باید از تکنیک ضربدر منها استفاده کنید.
  • سوالات دام دار معمولا شما را در تیپ سوال سطح 3 گیر می اندازند. پس بهتر است ریسک نکنید. شما تسلط کافی به این سوالات را ندارید پس بیهوده نمره خود را پایین نکشید.
  • تحلیل آزمون درست، سوالات سطح 3 شما را به سطح 2 یا 1 تبدیل میکند. همچنین سوالات سطح 2 شما را به سطح 1. پس در رشد تراز شما، مهم تر از خود آزمون و تکنیک های آزمون از جمله تکنیک ضربد دایره، تحلیل آزمون است.

نحوه استفاده از روش ضربدر منها:

ابتدا صورت سوال را به سرعت نگاه می کنید. اگر فکر کردید سوال از سطح 1 است سریعا آن را حل کرده و در پاسخنامه وارد کنید. روش ضربدر دایره اساسا برای این دسته از سوالات نیست.

همچنین بخوانید :  هدف گذاری چند از ده

سوالات سطح 2 را تا زمانی که همه سوالات سطح 1 را حل نکرده اید رها کنید. زمان باقی مانده در پایان را به این سوالات اختصاص دهید. در واقع همیت تکنیک ضربدر دایره یا همان تکنیک ضربدر منها در همین تیپ سوالات است. یعنی اولویت بندی زمان برای حل کردن بیشترین تعداد سوال از این دسته.

سوالات سطح 3 را به هیچ عنوان حل نکنید. شما باید زمان حل این سوالات را برای سوالات دیگر اختصاص دهید. همچنین از کسب نمره منفی جلوگیری می کنید.

نکته مهم:

کنکور و آزمون های آزمایشی صحنه حل کردن همه سوالات نیست. بلکه انتخاب درست بین سوالاتی است که اتفاقا نباید آن ها را حل کنید و روش ضربدر منها مهم ترین ابزار شما برای این کار است. البته روش های دیگری مانند روش زمان های نقصانی، روش چند از ده و تکنیک بازگشت نیز وجود دارد که می توانید با کلیک روی نام آن ها آموزش لازم را ببینید.

همچنین تکنیک تست زنی ویژه ورتا، یعنی ورتازمون را که روش رتبه های برتر کنکور است را هم میتوانید با کلیک روی نام آن آموززش ببینید تا دیگر با مشکل کم آوردن زمان در جلسه آزمون و کنکور مواجه نشوید.